Närvaro, Trygghet, Kärlek

Viva Vagina! Terapeututbildning 2024-2025 är nu öppen för anmälan.


Nästa start är den 5 oktober 2024, 

se alla datum och detaljer för utbildningen samt anmälan nedan.

Har du en längtan efter personlig utveckling?

Att gå in djupt i dig själv?
Har du en längtan efter passion och lust, efter sexuell befrielse?
Vill du ha mer kontakt med dig själv och din kropp?


OCH har du en längtan att finnas där för dina systrar

i en djupgående resa för sexuell befrielse?


– ja, då är den här utbildningen för dig!

OMDÖMEN FRÅN BLIVANDE VIVA VAGINA TERAPEUTER
Läs vad deltagare under året 2023/2024 har att säga: 

"Det är en underbart fin utbildning där jag har gått in på djupet i mig själv. Den har betytt väldigt mycket för mig. Jag älskar att få vara i kvinnocirklar och att få uppleva systraskapet. Det ska bli väldigt fint att få ge kvinnor VivaVagina! behandlingar.

Fråga: Skulle du rekommendera utbildningen?

JA absolut! VivaVagina! terapeut-utbildningen är det bästa jag har gjort i mitt liv och för mig själv!

Jag kan varmt rekommendera denna utbildning med underbara Isis!" 

~ Josefine

"Det är en ynnest, en gåva, att få ge VivaVagina! behandling till andra kvinnor. Jag är tacksam för att jag får lära mig att hjälpa andra kvinnor att komma i kontakt med sitt inre.

Viva Vagina! terapeututbildningen har framförallt gett mig ett fint systerskap i en kvinnocirkel. Den har också gett mig redskap för att utveckla min feminina sexualitet.

Fråga: Skulle du rekommendera utbildningen?

Ja, jag skulle rekommendera den till kvinnor just för att kunna släppa blockeringar, öka sin sexuella energi och komma i kontakt med sin kvinnliga kraft."

"Jag älskar (Viva Vagina! terapeut) utbildningen! Allt vi lär oss! Allt vi lär oss om oss själva och det klienterna lär oss.

Systerskapet! Det är såå viktigt! Varje gång vi ses så blir jag påmind om hur betydelsefullt det är för mig och det är en "nyckel" för mig för att jag ska må bra. Qigong, sång, akupressur, taomassage, trummor - you name it. Jag blir bara mer och mer i min egen KRAFT vilket leder min egna väg framåt i livet. Och att få vara med Isis!

Fråga: Skulle du rekommendera utbildningen?

JAAAAA!"
~ Yvonne

Lysssna på podd med

Charlotte Cronquist och Ingrid Frideborgsdotter:

Tid att befria vaginan!

"Vill du bli Viva vagina-terapeut? Det är Ingrid Frideborgsdotter som skapat konceptet Viva vagina - och nu ska hon lära ut tekniken till andra kvinnor. En kan säga att det handlar om att befria kvinnokönet från skam, smärta, trauma och öppna för mer njutning i livet."


Ingrid samtalar med kärlekskrigare Charlotte Cronquist i hennes pod Charlottepodden.

Vad ingår i Viva Vagina! Terapeututbildning?

I den här djupgående och livsberikande utbildningen kommer du att få mycket ny kunskap om din kvinnliga kropp, vaginan, det sexuella energiflödet, njutning och ditt inre andliga liv. Du kommer själv att genomgå en transformation, och få uppleva kraften i din egen kropp så att du sedan kan känna dig trygg att föra kunskapen vidare, om du väljer att göra det.


Du kommer att få lära dig att utföra behandlingar och hålla egna cirklar för kvinnor som terapeut. Du kommer att få lära dig flera läkande metoder, som är omsorgsfullt utvalda för att stötta i processen att väcka och läka den sexuella kraften hos oss kvinnor

Vad gör en Viva Vagina! Terapeut?

Många kvinnor har inte uppmuntrats till att frigöra sin sexuella kraft, utan har helt stängt av kontakten med det flöde och den urkraft som finns i vår vagina. Det resulterar i att många kvinnor upplever ångest, depression, avstängdhet, frigiditet och en känsla av att vara ett offer.


En VivaVagina! terapeut guidar kvinnan kärleksfullt till att återfå kontakten med vaginan, och att väcka den flödande kraften genom läkande behandling, övningar och samtal.


Att väcka kontakten med vaginan och kraften är inte bara för att nå sexuell njutning, utan det är också vägen till kvinnans passion, livsgnista och skaparglädje. Frigjord och flödande livskraft kan skapa en bok, en vacker trädgård, en frihetsrörelse, en kvinnogrupp, en harmonisk familj – eller vart din passion vill leda dig.

Hur arbetar en Viva Vagina! Terapeut?

Det tar tid att läka det som behöver få helas, för en VivaVagina! process rekommenderas 12 behandlingar. I behandlingen ingår akupressur och massage i hela bäckenområdet på kvinnor för att lösa upp spänningar/blockeringar och för att frigöra energin i kroppen.


I behandlingen ingår även samtal, lyssnande och coachning. Terapeuten kan också lära ut övningar för kvinnan att ta med sig hem eller tipsa om lämplig litteratur för inspiration och självstudier.


VivaVagina! behandlingar kan leda till mer sexuell njutning, multiorgasmer, flöde, passion och till att leva sin längtan. Läkandet handlar också om att vi kvinnor återtar makten över våra egna kroppar och våra egna liv.

Du kommer att få lära dig..


För att läka kraften i kvinnan och den sexuella energins flöde kommer vi lära oss flera läkande metoder som omsorgsfullt valts ut för att stötta processen. Här är några av dessa:

Qigong

Andning och mjuka rörelser i närvaro och med fokus. Mjuka enkla rörelser som alla kan vara med på utifrån sina egna förutsättningar. Vi gör qigong för att slappna av, landa in här och nu, öka vår närvaro, mota vår stress, läka oss själva från stressjukdomar och fylla oss med livsenergi. Qigong är egenfriskvård.

Akupressur

Hålls tillsammans med Sirkka Sirén Nyman, Akupressör. En behandlingsform där vi trycker med fingrarna på kroppens akupunkturpunkter. Varje akupunkt har enligt TKM traditionell kinesisk medicin en fysisk, mental och energieffekt. När det gäller kvinnohälsan söker vi punkter som ger näring i det själsliga och kroppsliga. Det finns även punkter för hormonella, övergångs- och fertilitetsbesvär.

Taoistisk Energimassage

Hålls tillsammans med Lars Maria Norén (sexsibilitycoach,andningspedagog och qigonglärare)

En helkroppsmassage för kropp och själ som har praktiserats i Kina i årtusenden, och hämtar inspiration från 'The Tao of Sexual Massage' av Stephen Russel ochJürgen Kolb. Taomassagen är en lätt och flödande beröring som syftar att stärka din närvaro, livslust och sexuella energi. 

Yoniäggsträning

De österländska kvinnorna har sedan länge använt jade ägg for underlivet. I Viva Vagina! är det i första hand en medvetande träning, för att återfå kontakten med sitt underliv.

Systerskapet

Vi kvinnor som tillsammans kommer att utgöra den intima gruppen under utbildningen kommer att fördjupa vårt innerliga Systerskap i Cirkeln genom ceremonier.


Centralt för dessa och för hela utbildningen står Värme, Närvaro, Trygghet, Hjärta och Ljus.


Du kommer själv lära dig att hålla gudinnecirklar med andra kvinnor (om du väljer och vill göra det) och uppleva den trygghet och gemenskap som cirkeln skapar.

Vem leder Viva Vagina! Terapeututbildningen?

Din lärare Isis Ingrid Frideborgsdotter

VivaVagina! Terapeututbildningen har skapats av Ingrid Isis Frideborgsdotter som har arbetat med VivaVagina! behandlingar sedan 2010. Hon är även en av Sveriges första sexsibilitycoacher. Ingrid har gett hundratals kvinnor behandlingar, samt lett kurser, cirklar och retreats för kvinnor.


Hennes arbete har varit mycket uppskattat och hennes vision är nu att föra kunskapen vidare så att fler kvinnor kan få njuta av sin vagina, sexuella kraft och livsglädje.

Några ord från Ingrid Isis....

Vem är jag som leder utbildningen, Ingrid Isis Frideborgsdotter?
Jag har läkt mig själv från utbrändhet med qigong och akupressur vilket tog många år. Jag har själv gjort resan från att vara frigid till att vara mulitorgasmisk och vill gärna förmedla den gåvan vidare till andra. Jag brinner för fred på jorden och tror att vi behöver börja med oss själva för att nå dit. Kärlek och systerskap, trygghet och närvaro är mina ledord. 

 

Jag är sexsibilitycoach, journalist, författare, kvinnoledare, qigonglärare, coach, akupressör, taomassör och undersköterska. Jag gick den första utbildningen som gavs i Sverige till sexsibilitycoach, och har lång erfarenhet som akupressör och qigonglärare. Jag har haft VivaVagina! Gudinnecirklar, kurser och gett kvinnor VivaVagina! behandlingar sedan 2010. Kvinnocirklar har jag lett sedan början av 1990-talet. Jag har drivit centret Heart & Hand – Isis Gudinnetempel i Stockholm liksom Retreatcentret Himlagjord på Ramsö med kurser, retreats och behandlingar. 

 

Numer är jag bosatt i Näsåker för att jag vill stödja att Kvinnominnemuseet - efter 1000 år av tystnad (ett Gudinnemuseum) ska få finnas kvar. Jag har just köpt ett hundraårigt hus i Åsmon där nu Retreatcentret Himlajord återuppstår, liksom Isis Gudinnetempel.

Praktiska detaljer för utbildningen

 • Plats: Vi kommer att mötas under sju helger på centret Ahimsa, Bagarmossen, Stockholm  och sista helgen i Skogsnäs, Ramsele i Norrland för Diplomering • *Deltagare: Begränsat antal platser, endast 12 deltagare totalt. Utbildningen vänder sig till kvinnor med vaginor, eftersom vi tränar och ger behandlingar på varandra. Antagningen sker med ett personligt brev samt intervju. Se information nedan för adress samt email.

 • Datum för utbildningen: 
  2024:  Fika ingår fm och em varje helg
  5-6 oktober, lördag, söndag 9-17, 
  9-10 november, lördag 9-21, söndag 9-17,            7-8 december, lördag , söndag 9-17
 • 2025: Fika ingår fm och em varje helg
  11-12 januari, lördag 9-21, söndag 9-17
  15-16 februari, lördag 9-21, söndag 9-17
  15-16 mars, lördag 9-21, söndag 9-17                      12-13 april,  lördag 9-21, söndag 9-17
  9-11 maj, fredag kl 13 till söndag kl 15, sista helgen i Gröna Huset, Skogsnäs. Obs! räkna med en resdag innan och efter helgen.

Investering i dig själv

 • Kostnad för utbildningen: 49 000 kronor.
  Early bird tom 15 juli: 44 000 kronor.
  För företagsfaktura tillkommer 25% moms. Det finns möjlighet att delbetala, och göra en betalningsplan, tveka inte att ta kontakt vid behov.
 • I priset ingår: Undervisning, behandlingar av lärare och deltagare under kursdagarna, yoniägg, extas-stav och inspirationslitteraturen”The Muliorgasmic-Women: Discover Your Full Desire, Pleasure, and Vitality” av Rachel Carlton Abrams. Mat och logi under diplomeringshelgen i Skogsnäs
 • Tillkommer: Lunch de första sju helgerna, resa till Skogsnäs sista helgen. Behandlingarna av läraren som krävs för diplomering.
 • Diplomering: För att få ett VivaVagina! Terapeutdiplom krävs fysisk närvaro vid alla utbildningstillfällen, liksom 15 utförda behandlingar/sessioner, 2 mottagna VivaVagina! behandlingar av läraren och en given behandling till läraren med godkänd feedback. Det går bra att ha en längtan att vilja gå utbildningen utan målsättning diplom.

Hur du anmäler dig

 • Anmälan: Betala in anmälningsavgiften 5000 kronor
  till Swedbank företagskonto 8327-9, 913 222 552-6
  Alternativt med swish 076-17 28960, skriv VivaVagina! Utbildning
 • Personligt brev: För antagning skicka ett personligt brev med varför du vill utbilda dig till VivaVagina! Terapeut. Ett handskrivet brev föredras som skickas till:
 • Isis Frideborgsdotter
  Åsmon 125
  881 98 Näsåker
 • Alternativt mejla ditt brev till ingridfrideborgsdotter@gmail.com

 

 • För frågor och mer information kontakta Ingrid Isis Frideborgsdotter :
  ingridfrideborgsdotter@gmail.com
  sms till 076-17 28960 (samtal bokas via sms)

 

Antagningen sker löpande allteftersom att ansökningarna kommer in så ansök idag.

Du kan delta för din egen skull eller för att du känner dig kallad att bli Viva Vagina! Terapeut. Den här utbildningen är unik i sitt slag och tveka inte att höra av dig om du har frågor eller funderingar.  Varmt Välkommen! Hälsar Isis med assistenter.

Vad andra har sagt....

"Jag är så oerhört tacksam för den hjälp och stöd du gav mig för tre år sedan, dina cirklar och samtal och behandlingar.. Du har gett mig livskraft och öppnat upp mitt kraftcentra. Du är bäst och jag kommer vara dig evigt tacksam." 


Eva, 54 år

"Tack för en underbar behandling fick ljuvlig energi och ljus. Min man kände av det så fort jag kom hem."Johanna


"Vill bara skicka ett stort tack... Livet är underbart och min vagina porlar, brinner och bubblar!"


Eva

MY YONI -I LOVE YOU!

Så mycket smärta
Så mycket skräck
- var kommer allt ifrån?
Trygga, varma händer rör sig
fjäderlätt över min mage
Jag andas, fyller hela kroppen med qi
Den slappnar av
Ingen fara
Allt är lugnt

Njutning, värme
Snälla – sluta inte –
Sluta aldrig
Lämna mig inte
Snälla...

Jag skakar, först lite grann
vet inte vart det börjar
Skakningarna går som vågor
genom kroppen

Jag andas
Tårarna kommer
Andas
Hackar tänder


Mjuka, försiktiga händer
löser upp blockeringar
väcker skräck och rädslaSå tryggt att jag vågar känna
Vet inte varför, bryr mig inte varför
Känns läkande
Och så läskigt

Hjälp – vad har hänt – varför?

Händer som inte kräver
händer som bara ger trygghet
händer i närvaro
människa som är kärlek

Tårarna rinner
bildar små sjöar i öronen
Jag snörvlar och snorar

Snälla lämna mig inte!
Snälla STANNA!
ALLTID
Så liten, så sårbar
Så levande

Mmm... skönt...
Vad händer?

Huden längtar beröringen,
njuter närvaron och kärleken

Någonting läker
Tryggt, så tryggt

Två händer läggs varsamt på min Yoni
bara varmt och stilla
Helt kravlöst
Omsluten av kärlek
Stillhet

En hand på Yoni
En på mitt hjärta
Varmt och tryggt i hela kroppen
Tårar som rinner stilla
av tacksamhet och lycka
Skakningar som avtar
Tänder slutar hacka
Kvar är bara stillhet och kärlek
Och oändlig tacksamhet
Jag älskar min Yoni

Alltid

av Ingrid Isis Frideborgsdotter 2009

Kontakta Ingrid Isis Frideborgsdotter

För anmälan och frågor 

Hello world